Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden (versie 3.0)
Art. 1 – Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen waarbij Promation BV, met zetel te Eindeke 15 te 2221 Booischot en met ondernemingsnummer 0843180814 (“Promation”) optreedt als (potentiële) verkoper en/of aannemer en/of leverancier van goederen en/of diensten. Dit omvat alle overeenkomsten, aanbiedingen, offertes en (digitale) communicaties van Promation, behoudens andersluidend schriftelijk akkoord. De toepasselijkheid van algemene voorwaarden van enige andere partij wordt hierbij uitdrukkelijk uitgesloten. Het feit dat Promation een overeenkomst sluit zonder protest tegen de voorwaarden van de wederpartij, impliceert geen aanvaarding van die voorwaarden.
Voor overeenkomsten inzake huur of huurkoop van installaties worden afzonderlijke, specifieke contracten opgesteld die als addendum bij deze algemene voorwaarden gelden. In geval van tegenstrijdigheid gelden de bepalingen van het huur- of huurkoopcontract voor de specifieke afspraken, maar blijven deze algemene voorwaarden aanvullend van toepassing.
Art. 2 – Foto’s, catalogi of andere publiciteitsdocumenten van Promation zijn niet bindend en hebben geen contractuele waarde. Alle aanbiedingen en offertes zijn vrijblijvend en binden Promation pas na schriftelijke aanvaarding of na aanvang van de uitvoering.
De wederpartij erkent, bij het plaatsen van een bestelling of ondertekenen van een offerte, dat zij voldoende en correct werd geïnformeerd over de goederen, diensten of werken.
Een overeenkomst komt uitsluitend tot stand bij een schriftelijke orderbevestiging, voorschotfactuur of bij het starten van de uitvoering. Promation kan elke bestelling of werkopdracht weigeren of voorwaarden eraan verbinden.
In geval van tegenstrijdigheid tussen een aanvaarde bestelling en deze algemene voorwaarden, gelden deze algemene voorwaarden, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen.
De wederpartij kan een overeenkomst enkel eenzijdig beëindigen mits betaling van: (i) reeds uitgevoerde prestaties, en (ii) een forfaitaire en onherleidbare schadevergoeding van 20% (excl. btw) op het nog niet geleverde gedeelte.
Art. 3 – Promation levert prestaties als middelenverbintenis. De wederpartij garandeert dat zij beschikt over alle noodzakelijke rechten, toelatingen en vergunningen voor de uitvoering van de opdracht. De wederpartij zal zich hierover zelf informeren.
Art. 4 – Leveringstermijnen of uitvoeringstermijnen zijn indicatief en niet bindend. Vertraging geeft geen recht op schadevergoeding of ontbinding.
Promation mag de opdracht in delen uitvoeren en factureren.
Levering gebeurt ex works (Incoterms) op de maatschappelijke zetel. Bewaring van goederen in afwachting van levering of ophaling gebeurt op risico en kosten van de wederpartij.
Bij opschorting door de wederpartij bepaalt Promation wanneer de werken hervat worden, zonder enige vergoeding wegens vertraging.
Promation is gerechtigd de levering of uitvoering op te schorten of te annuleren bij overmacht, gebrekkige informatie of wanprestatie door de wederpartij. Verwijzing naar art. 11 (Overmacht).
Art. 5 – Alle prijzen zijn exclusief btw, rechten, heffingen en extra kosten. Prijzen gelden niet automatisch voor vervolgopdrachten.
Bij wijziging van kostprijsfactoren (grondstoffen, lonen, valuta, enz.) kan Promation de prijs aanpassen.
Facturen zijn betaalbaar binnen 30 dagen na factuurdatum. Bij laattijdige betaling zijn, van rechtswege en zonder ingebrekestelling, volgende bedragen verschuldigd: (i) 10% jaarlijkse interest vanaf vervaldag; (ii) forfaitaire schadevergoeding van 10% op het openstaande bedrag.
Daarnaast zijn gerechtelijke kosten ten laste van de wederpartij. Betalingen worden eerst aangerekend op interesten, kosten en daarna pas op hoofdsom, beginnende met de oudste openstaande factuur.
Facturen worden geacht aanvaard te zijn indien niet binnen 8 kalenderdagen per aangetekend schrijven betwist.
Promation mag bedragen die zij verschuldigd is aan de wederpartij, compenseren met schulden van de wederpartij aan haar.
Art. 6 – Zolang de wederpartij niet volledig heeft betaald, blijven geleverde goederen eigendom van Promation. Promation kan deze goederen op kosten van de wederpartij terughalen.
Na levering of kennisgeving tot ophaling draagt de wederpartij alle risico’s.
Tijdens het eigendomsvoorbehoud mag de wederpartij de goederen niet vervreemden, verhuren of bezwaren en moet zij de goederen afdoende verzekeren. De wederpartij zal op eerste verzoek van Promation toegang verlenen tot de locatie waar de goederen zich bevinden, opdat Promation deze op eigen kosten kan terugnemen., verhuren of bezwaren en moet zij de goederen afdoende verzekeren.
Art. 7 – Op eerste verzoek van Promation moet de wederpartij binnen 7 dagen passende zekerheden stellen voor haar verplichtingen. Bij niet-naleving kan Promation de overeenkomst beëindigen of haar prestaties opschorten. Alle openstaande bedragen worden onmiddellijk opeisbaar.
Art. 8 – De wederpartij moet bij levering of uitvoering de goederen en diensten controleren op gebreken. Klachten over zichtbare gebreken of non-conformiteiten moeten schriftelijk en met motivering worden gemeld:
- binnen 14 kalenderdagen na levering, uitvoering of kennisgeving;
- vóór gebruik of doorverkoop van de goederen;
- vóór productie of SAT/FAT indien voorzien.
Het niet tijdig klagen geldt als onvoorwaardelijke aanvaarding en definitieve oplevering. De klachttermijn kan in overleg met Promation schriftelijk verlengd worden in functie van de aard of omvang van het project. en definitieve oplevering.
Verborgen gebreken moeten binnen 10 werkdagen na vaststelling of redelijkerwijze ontdekking aangetekend worden gemeld, met omschrijving van het gebrek.
Promation aanvaardt geen klachten: (i) bij gebruik voor ander doel dan voorzien; (ii) bij wijzigingen of herstellingen door derden; (iii) bij slecht onderhoud of onoordeelkundig gebruik; (iv) bij niet-naleving van instructies.
Bij een gegronde klacht zal Promation, naar eigen keuze, kosteloos herstellen, vervangen, aanvullen of terugbetalen (tegen retournering). Geen verdere schadevergoeding is verschuldigd.
Art. 9 – De wederpartij staat in voor alle nuttige en noodzakelijke informatie, bijstand, toegang en voorzieningen (zoals elektriciteit en veiligheid). Indien dit niet wordt nageleefd, kan Promation haar prestaties opschorten of zelf op kosten van de wederpartij maatregelen nemen.
Art. 10 – Alle intellectuele eigendomsrechten (inclusief software) blijven exclusief eigendom van Promation. Gebruik is enkel toegestaan voor intern gebruik met de overeengekomen installatie, mits volledige betaling. De software die onderdeel uitmaakt van een installatie blijft eigendom van Promation en mag niet gekopieerd, verspreid of op enige andere wijze vermenigvuldigd worden, tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk toegestaan door Promation. Ook maatwerksoftware of aanpassingen door of in opdracht van de wederpartij blijven eigendom van Promation, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen. en mag niet gekopieerd, verspreid of op enige andere wijze vermenigvuldigd worden, tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk toegestaan door Promation. Dit geldt ongeacht of de installatie al dan niet operationeel is of in productie wordt genomen.
Vertrouwelijke informatie mag niet worden gedeeld, gekopieerd of gebruikt voor andere doeleinden, ook niet na afloop van de overeenkomst. Wederpartij staat in voor naleving door haar personeel of derden. Bij schending van deze bepaling is de wederpartij aan Promation een forfaitaire schadevergoeding verschuldigd van €100.000, onverminderd het recht van Promation op een hogere schadevergoeding indien zij meer schade kan aantonen., gekopieerd of gebruikt voor andere doeleinden, ook niet na afloop van de overeenkomst. Wederpartij staat in voor naleving door haar personeel of derden.
Art. 11 – Bij wanprestatie, faillissement, reorganisatie, insolventie of staking van betaling door de wederpartij mag Promation de overeenkomst beëindigen of opschorten zonder schadevergoeding.
Bij overmacht kan Promation de uitvoering uitstellen of de overeenkomst beëindigen, zonder schadevergoeding. Voorbeelden van overmacht: staking, ziekte, natuurrampen, oorlog, pandemie, falende toeleveranciers, defecte installaties, enz.
Indien overmacht > 3 maanden duurt aan zijde van de wederpartij, mag Promation ook beëindigen. Gedeeltelijke uitvoering blijft verschuldigd door de wederpartij.
Art. 12 – Behoudens in geval van opzettelijke fout of bedrog, is Promation niet aansprakelijk voor indirecte schade zoals winstverlies, klantenverlies, productieverlies, extra kosten of planverstoringen. voor indirecte schade zoals winstverlies, klantenverlies, productieverlies, extra kosten of planverstoringen.
De totale aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van de overeenkomst of, indien verzekerd, tot het bedrag van de verzekeringsuitkering. Promation is niet verplicht om beroep te doen op haar verzekering.
Geen aansprakelijkheid bij:
- foutief gebruik of onderhoud;
- defecten in infrastructuur of verbruiksgoederen;
- externe invloeden (brand, waterschade, enz.);
- slijtage;
- verschillen in kleur/maten indien technisch normaal.
Wederpartij vrijwaart Promation en haar medewerkers voor elke vordering van derden, tenzij bij opzet door Promation. Instructies van de wederpartij kunnen nooit als opzettelijke fout gelden.
Art. 13 – Afwijkingen van deze voorwaarden zijn enkel geldig indien schriftelijk overeengekomen.
Indien een bepaling ongeldig is, blijven de andere bepalingen van kracht. De ongeldige bepaling wordt vervangen door een geldige bepaling met gelijkaardige bedoeling.
Wederpartij mag haar rechten niet overdragen zonder schriftelijke toestemming. Promation mag dit wel.
Art. 14 – Bepalingen over intellectuele eigendom, aansprakelijkheid en vertrouwelijkheid blijven van kracht na het einde van de overeenkomst.
Art. 15 – Op alle relaties met Promation is uitsluitend Belgisch recht van toepassing. Het Weens Koopverdrag is uitgesloten. Enkel de rechtbanken van het rechtsgebied van de zetel van Promation zijn bevoegd bij geschillen.
Privacyverklaring overeenkomst en marketing
Uw persoonsgegevens (naam, bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoon) worden door Promation verwerkt, voor klantenbeheer op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw opdracht/geplaatste bestelling, in het kader van diverse wettelijke plichten (onze aansprakelijkheid, bewaarplicht, boekhoudwet) en voor direct marketing (om u eventueel nieuwe diensten aan te bieden) op basis van ons gerechtvaardigd belang om te ondernemen. De verwerking gebeurt steeds door de zaakvoerder.
Wij delen U mee dat lopende de aan ons verleende opdracht/uitvoering van geplaatste bestelling, wij Uw gegevens niet kunnen wissen teneinde onze diensten te waarborgen. Na de beëindiging van de opdracht (eventueel door U), zijn wij verplicht Uw persoonsgegevens nog 10 jaar te bewaren in het kader van op ons van toepassing zijnde wettelijke plichten. De gegevens die wij alsdan van U bewaren en archiveren, zullen enkel de noodzakelijke zijn in het kader van de wettelijke plicht.
Wij dienen U er attent op te maken dat Uw persoonsgegevens door ons aan derde instanties kunnen worden meegedeeld in het kader van de aan ons verleende opdracht en in uitvoering van een wettelijke plicht. U kan ons steeds raadplegen hierover en wij zullen U alsdan meedelen bij welke instantie Uw gegevens zich bevinden.
Indien u niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op info@promation.be. Via dat adres kan u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze laten verbeteren of laten wissen (dit laatste voor zover als mogelijk in het kader van de verleende opdracht/geplaatste bestelling en de wet).
Indien Uw aan ons overgedragen gegevens niet juist zouden zijn en U vraagt om correctie, kan U steeds, binnen de mate van het mogelijke, vragen dat de verwerking van de gegevens wordt beperkt.
Alle diensten die in het kader van de aan U door de Algemene Verordening Gegevensverwerking verleende rechten worden uitgevoerd, zijn, binnen de mate van het redelijke, kosteloos.
Als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw gegevens verwerken, kan u zich wenden tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel).
Disclaimer
Het onderstaande is van toepassing op de webpagina die u op dit ogenblik bekijkt. Door de webpagina te gebruiken, gaat u automatisch akkoord met deze disclaimer.
De aanwezige inhoud op deze website (teksten, beeldmateriaal en links) is door Promation met de grootst mogelijke zorg samengesteld om de correctheid ervan te verzekeren. Promation kan echter niet aansprakelijkheid worden gesteld voor schade die kan ontstaan als gevolg van mogelijk onjuiste of onvolledige informatie.
Promation is gerechtigd om te allen tijde wijzigingen of correcties aan te brengen aan de aanwezige inhoud, alsook het geheel of een gedeelte ervan te verwijderen.
Promation is niet verantwoordelijk voor de aanwezige inhoud op bestanden die aan deze website zijn gekoppeld of op andere websites waarnaar wordt verwezen.
Op de aanwezige inhoud op deze website rust van rechtswege een auteursrecht en alle toepasselijke intellectuele eigendomsrechten blijven dus behouden. De inhoud of delen daarvan mogen niet worden gereproduceerd of worden gebruikt op publiek toegankelijke plaatsen, zonder voorgaande schriftelijke toestemming van Promation. Niet-geautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de aanwezige inhoud of delen daarvan vormen een inbreuk daarop.
Indien u nog vragen of twijfels heeft, neem dan gerust contact op met Promation. U vindt de contactgegevens op de contactpagina van deze website.
Cookie policy
Wat is een cookie?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.
Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.
Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.
De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.
Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens
Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.
In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.
Verwijderen van tracking cookies geplaatst door derden
Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan je vertonen. Deze cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.
Meer informatie over cookies?
Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:
Cookies and you: https://www.cookiesandyou.com
Your Online Choices: http://www.youronlinechoices.eu